keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Uusi Sateenkaarihallitus

Tämä on poliittinen juttu. Väistä ihmeessä, jos pelottaa!

Kun faarao kävi hankalaksi, kutsuttiin kallonporaaja hoitamaan häntä.
Minullahan on, paitsi ylivertainen tieto kaikesta, myös kyky ennustaa, joten kallonporaajaa en tarvitse kurkkimaan päihin.

Pelkkänä lausuntona seuraavan presidenttimme toivomus siitä, että seuraava hallitus on mahdollisimman laajapohjainen, on upea. Hän muistelee Sateenkaarihallitusta, jota todella tarvittiin silloisesta lamasta toipumiseen.

Tällainen hallitus on helppo markkinoida niin, että nyt tarvitaan laajaa vastuunkantajien joukkoa tekemään kipeitä ratkaisuja, eripuran ja vastakkain asettelun aika on ohi (Oi, kuinka ihanat kokkarisanat!) Todella järjellisen kuuloista lausumaa, jota ei edes voisi muu porvari kuin Niinistö sanoa puhemiehen epäpoliittisuuden varjolla. Kätevä asema.

Minä kun näen porvarin kalloon sisälle, näen sen, että ne tulevat paskaleikkaukset ja supistamiset, palvelujen alasajot on tarkoitus panna nykyisen opposition syyksi. On niin kiva sitten sanoa esimerkiksi kyselytunnilla, että itse olitte mukana leikkaamassa. Seuraavan hallituksen asialista on jo laadittu ja kädet sidottu.
"Kehittämistä" piisaa: lainaa on otettu, kunnat ajettu kuralle ja pakkorakoon jo nyt kurjistamaan palveluja, erilaisia tukimuotoja leikataan.

Vaikka tarkoitus on ilmeinen, olen sitä mieltä, että hallitusvastuuta ei pidä pakoilla, jos hallitukseen voi päästä. Oppositiosta räkyttäminen ei ole tuollaisessa tilanteessa asiallista - perussuomalaisillekaan?
Olisi kyllä houkuttelevaa jäädä sanomaan, että siivotkaa sotkunne. Mutta edes Suomen porvarihallitus ei tähän sotkuun olisi yksin pystynyt, vaikka se parhaansa onkin tehnyt, tarvittiin (vähän) kansainvälistä kriisiä avuksi.

Jos vasemmisto saa vaalivoiton seuraavissa eduskuntavaaleissa, se joutuu itse johtamaan näitä
paskasavottoja, eli se oikeisto on sittenkin parempi vaihtoehto? Kyllä kansa tietää!

Ei kommentteja: