torstai 23. huhtikuuta 2009

Joko vihdoinkin?

Sisäasiainministeriö ja ympäristöministeriö ovat eri mieltä, tuleeko uusiin rakennuksiin rakentaa västönsuoja vai ei. Tavalliseen kerrostaloon saataisiin komea 50 euron säästö neliöltä, mikäli väestönsuojia ei rakennettaisi, lisäksi koko talon tilat saadaan järkevään käyttöön.
Miutta yksi ministeriö ei sano mitään, puolustusministeriö on hipihiljaa.
Ehdotetaan, keskustelun avauksena ilmeisesti, että väestönsuojia pitäisi rakentaa vain keskustaan ja isoimpiin kiinteistöijhin.

Väestönsuoja on varautumista kriisiaikoihin siinä missä varustautuminenkin. Mitenkään en voi nähdä uhkakuvia, eikä ympäristöministeriö myöskään. Sen sijaan maamme ainoat isänmaalliset puolustajat (?) heittävät lama-aikana juuri äsken tuhlatun Hornet-ohjusten 200 miljoonan euron lisäksi nyt rahaa uuteen ilmapuolustusohjusjärjestelmään, NATO-yhteensoipivaan aivan yllättäen.

Väestönsuoja on tietenkin muutakin kuin suoja pommituksia vastaan tai sirpalesuoja. Voihan joutua mokomaan ihan siviilikriisinkin takia. Enpä haluaisi nähdä tilannetta, jossa paniikissa tyhjennetään väestönsuojia, joihin sitten eivät kaikki halukkaat mahdu kuitenkaan. Millä perusteella priorisoidaan, kuka saa suojaa, kuka ei?

Väestönsuojissa on varastoja, harrastustiloja, nuorisotiloja, vaikka mitä.
Suurempi uhka kuin sota on kemikaalien ja kaasujen kuljetuksissa tiheän asutuksen läpi maanteillä ja rautateillä.

Ihan totta. Asiasta pitää keskustella, keskustella paljon laajemmasti kuin vain laman aiheuttamana säästökohteena. Uhkat kartoitettakoon, niitä vähennettäköön, sitten keskustellaan rakentamistarpeesta.

Keskustelua odottaessa jokainen Suomen mies muistaa, että suojautumiseen riittää potero ja sadeviitta, josta havuilla sitten rapsitaan saasteet ja muut säteilyt pois...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Erästä nykyistä kansanedustajaa siteeraten:

"On turha Suomessakaan kellarissa peittää savuhormi, kun ydinpommin nappiin painuu saksalainen sormi"

Jaa..ei siellä Saksassa taida enää olla NATO:n ydinaseita....