keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Alta pois, alamäkeä tullaan!

Matti ilmoitti. Matti salasi?
Paljonko eroilmoituksessa piillee sitä, että lautakasa-asiassa voisi sittenkin jotakin löytyä, jos sen oikeuteen veisi, mikä tässä vaiheessa olisi todellinen kuolinisku poliittiselle huippu-uralle. Mikä on jalkojen leikkaamisen syy - varmasti se on todellinen ja aiheellinenkin, miksi ei voi sanoa?

Riskit on varmaan kartoitettu. Silti: irti päivänpolitiikasta tarkoittaa irti julkisuudesta, lausunnonantajana ja syväkurkkuna häntä tuskin kaivetaan esille.
Ja julkisuus tekee poliitikon: ainakin leikkauksesta kerätään kaikki mahdollinen sympatia, mutta mikäpä estäisi sopivaa skandaalinpoikasta kehittelemästä? - Voi sitä Mattia! on paljon parempi kuin unohdus.

Poliittinen status ei vastaa lainkaan parlamentarisia voimasuhteita. Ei Keskusta ole lähelläkään ykköspaikkaa. Valtiosääntökään ei salli, että päämnisterin tilalle noin vain hyppää
toinen poliitikko, periaatteessa hallitus eroaa ja muodostetaan uudelleen.
Olisiko - on - Kokoomuksella todellisena suurimpana puolueena kiristämisen paikka?

Jos nyt pidettäisiin eduskuntavaalit, Keskusta jäisi kolmanneksi. Jostain syystä siis pääministeri ei hajota eduskuntaa, presidentiltähän tämä oikeus vietiin jo.

En näe Keskustalle karismaattista, itsestään selvää johtajaa. Eroava virkamiestyyppi ei sellainen myöskään ole. Alamäkeä ennustan, mutta nythän se ei ole meidän Matin syy, eihän?

Ei kommentteja: