torstai 2. lokakuuta 2008

Pakina

Olisi loistavaa olla pakinoitsija! Saa roiskia, arvostella, retostella mitä vaan. Aina olet oikeassa.
Jos joku loukkaantuu, hän on tiukkapipoinen ja tiedäthän: - Se koira älähtää...

Jos pakinoitsija sitten iskeentyy vielä asiantuntijan syväkurkkuiseen rooliin, niin voi ehdokasparkaa! Edellisissä vaaleissa jouduin vaalipaneeliin, jossa tälainen syväkurkku oli laatinut etukäteen kysymykset, joihin oli hänen ja hänen viiteryhmänsä mukaan vain yksi vastaus. Kaiki vastaajat,niin fiksut kuin tavallisetkin, olivat siis väärässä, epäkelpoja ja eivät tiedä mitään.
Vain hän tiesi - kyllä tiesikin, sisäpiirin tietoa. Ainakaan minulla ei ollut tietoa Lappeenrannan Killan sinänsä hyvistä toiminta-ajatuksista tai suunnitelmista. Nyt on, enkä hyväksy kehitykseksi silti pelkkää säilyttämistä.

Useimmissa vaalipaneleissa on samanlainen ongelma. Järjestäjä haluaa peilata ehdokasta oman, kapeankin näkemyksensä pohjalta. Kunnallispolitiikka ei kuitenkaan ole pelkästään yhden kaupunginosan tai yhden aatteen politiikkaa. Rehellinen ehdokas tuo tietenkin näkemyksensä
esiin koko kunnan kannalta, jolloin hän onkin huono ehdokas? Osaahan kyllä monikin olla opportunisti ja miellyttää - huorata aatteensa ja itsensä parin äänen takia.

Ei kommentteja: