maanantai 17. toukokuuta 2010

Helle hellii


Siirsin kuvasarjan "Kevät 2010" CD-levylle. Ajattelin, että jokin raja on oltava, jossakin kohdassa kevät onkin jo kesä. Nyt se raja oli rentukassa, peltokortteissa, vaahterankukissa. Sitä paitsi eilen join aamukahvi kakkoset ulkona.
Tuli tilaa koneelle 80 kuvan verran.

Tänä vuonna se kesä tuli aika pamauksella. Sääkommentaattori sanoikin, että kevät jäi väliin. Jäi: lumi hävisi ennätysvauhtia, lammikot menivät parissa päivässä, mutta yöpakkaset estivät lintujen tulon ja kasvimaailman heräämisen kunnolla.
Poks! Kaikki kerralla parissa päivässä.
Aamu on kiva: sängystä shortseihin, eikä vilu vaivaa.

Aamumetsäilyn tein Hanhijärvellä, en karhupuolella vaan Vaalimaan tien puolella.
Kävi vanhanaikaisesti: kävelin ratavallia (rata on rullalla) ja jouduin paikkaan, jossa ennen oli silta. Nyt siinä on jyrkänne ja joki, ja se neljän metrin leveys on ihan riittävä. Toisella puolella on märkä kyntöpelto, toisella kosteikko, eli omia jälkiä takaisin vain. (Oli siellä oikopolkukin maantielle, kun älysi sitten lopulta katsoa muutakin kuin ns.luontoa.) Miksi silta piti purkaa? Ratapenkka olisi mainio kelkkaura tai maastopyöräura, ilman lisävauriota luonnolle.

Huomenna menen taas päiväksi töihin, tokalle luokalle. Yllättäen matikassa on vain kertausta ja lisätehtäviä, Yllissä aiheena kevät ja liikuntatunnilla neljä maalia ja pesäpallon alkeispelejä. Selviänköhän?
Kävin sopimassa open kanssa tunneista: oli pikkuisen lapsilla kepeämmin päällä kuin viimeksi.
Ja huomennakin on 26?

Ei kommentteja: