maanantai 3. toukokuuta 2010

Aika

Aika. Kummallinen yksikkö: on aika hassua sanoa, että olen esimerkiksi 61 kertaa vanhempi kuin tyttärenpoika tämän viikon perjantaina. Ensi vuonna olen vain reilut 30 kertaa vanhempi, seuraavana reilut 20 kertaa jne. Mistä tietysti sopii päätellä, että herra täyttää vuoden perjantaina, otti sen kunniaksi ensimmäiset vapaat askelensa.
Tänään on tyttäreni syntymäpäivä, ja tällä laskutavalla hän eräänä päivänä ottaa minut kiinni... Enää en ole edes kahta kertaa vanhempi.

Juhlan kunniaksi heittelin kanankakkaa nurmikolle ja aitapensaille, sillä tänään on se päivä, jolloin viimeinenkin ripaus lunta häviää pihasta.
Tuoksu juhlistaa päivää, ja uskonpa esimerkiksi naapurien osaavan arvostaa sitä, näytti esimerkiksi perhepäivähoitaja kattavan evästä ulkopöydälle.

Puhuttiin ukkoporukassa ajasta. (Seuraavat luvut ovat muistinvaraisia, voivat olla muutakin, mutta ovat ainakin sinne päin.) Yksi oli käynyt terveystarkastuksessa, ja hänelle oli ennustettu erilaisten sydänriskien ja sukurasitusten takia 13 vuotta elämää, verenpaineen ym. metabolisten juttujen/jututtomuuksien takia 15 vuotta, virtsarakon syövän uusiutumisriskin takia kymmenen ja yhteisvaikutukseltaan takia kahdeksan
vuotta. Ei ajatellut ruveta potemaan, ajatteli elää ja tehdä miespuolisen suvun ennätyksen. (On jo voittanut isänsä 22 vuodella.)
Itse kerran syöttelin erääseen laskuriin omat lukunija sain eliniäksi reilut 81 vuotta.
Tiedän: kaikkia relevantteja asioita ei voi kysyä, kaikki olemme erilaisia, enkä usko tulokseen, mutta leikki leikkinä ja kai siellä pieni totuus on?
Mitä pituudesta, olennaista on loppuelämän laatu - saako esimerkiksi kieltäytymisistä tai ns. kunnollisesta elämästä oikeasti palkkaa laatuna?

Joo. Ei ikä tai kuolema oikeasti ole puheenaiheena, olipa hän vain sattumalta käynyt tarkastuksessa.

Joka vuosi olen elänyt jos ei parasta niin kuitenkin hyvää ikää. Fyysinen suorituskyky tuntuu ihan hyvältä, kaikki pelaa. Kestääkö väite lähemmän tarkastelun?
Miksi on lasit, miksi telinejumppa huimaa. Miksi nivelet narisevat ja kihti kalvaa?Miksi kännykkä ja lasit ovat aina hukassa? Miksi mieluummin mopo kuin pyörä?
Suhteutapa asia ikäisiin tai varsinkin edeltäviin sukupolviin, niin olen kuin olenkin kunnossa. Ja nautin.

Lähden noppimaan rusinoita pullasta eli pitämään kaksi tuntia käsityötä.
Kivaa työtä, ei vanhempainiltoja, kokouksia, oppilashuoltoa, kokeenkorjausta.

Ei kommentteja: