lauantai 24. huhtikuuta 2010

Vaivaa?


Ilmaiseksi saa viedä kodinkoneita ja elektronista romua esimerkiksi niitä myyviin kauppoihin. Isompaa saa viedä esimerkiksi metallijätteenä suoraan Kukkuroinmäelle,
ongelmajätteitä Toikansuolle. Vaivaa? Kyllä vain. Kuinka suuri helpotus vaivaan on, kun ajaa metsätielle, heittää ojaan ja ajaa karkuun? Sama lastaaminen, yhtä pitkä ajomatka (matkallahan ei taida merkitystä olla, kun kerran ajetaan kuitenkin). Usein tavara on sen laatuista, että kuljettaminen on edellyttänyt peräkärryä tai pakettiautoa.
Minun aamumetsäni on saanut sohvan, konttorituoleja, laatikostoja, pesukoneenhylkyjä, patjoja. Ja tietysti ne ovat hajasijoitettuna, että olisi kerääjälle llsävaivaa. Yhdessä kohdassa haisi vahvasti bensiini: toivottavasti ei ole pohjavesialuetta se. (Kuva ei ole Hämmäauteensuolta vaan Pappilanniemen lossirannasta.)

Kyllä. Minulla on kuurissa useita romuja odottamassa poisvientiä. Eivät huuda leipää he, kun siivotaan, viedään sitten kerralla. On siellä sahanhylky ja konttorituoli, puutarhatuolin runko ainakin odottamassa sitä ihmettä, että on lämmintä, pari päivää luvattu poutaa ja ennen muuta sitä, että tulisi se viitsimisen hetki.

Edes kaatopaikka-ajattelu ei saanut hyvää tuultani häviämään. Se jossain jäytävä puoli opintopistettäkäkin varmasti hoituu. On taas saatu sopivan vahva annos pienen pojan touhujen seuraamista Helsingissä. Sitä paitsi vävyn näytös messuilla oli hieno kuin mikä. Eikä se ole paha juttu se Maijan juttukaan.

Ei kommentteja: