sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Ne jyrää meitin!

Lehdistö - yleistäen - kertoo eduskunnan tapahtumista suunnilleen sanoilla Tiura ja Keskustan puheenjohtajakandidaatit.
Oikeasti eduskunnassa puheenaiheena ovat nyt mm. nuorisotyöttömyys, lisätalousarvio, Afganistanin joukkojen mahdollinen lisäys ja Tsadin joukkojen kotiutus, 3. sektorin toiminnan tukeminen...
Mutta kun pitää myydä. Pitää kertoa siitä, mikä kiinnostaa. Pitää opettaa ihmiset tietämään, mikä kiinnostaa.

Tuleviin eduskuntavaaleihin on jo ladattu pääteema. Maahanmuuttajiin täytyy suhtautua!
Kolme puoluetta (VAS, Vihr., RUOTS.) ovat selvästi profiloituneet mamu-myönteisiksi, muut hienosti sanoen kriittisiksi, rumasti sanoen vastaisiksi.
Aivan hullu teema: varsinaiseen lupaperusteiseen maahanmuttoon menee (suoraan) ihan 160 miljoonaa vuodessa, se raha ei millään lailla näy työpaikkojen vähenemisenä, sosiaaliturvan huononemisena, työttömyysturvan pienenemisnä, eläketasossa,...

Mutta kun...
Kaikki maahanmuuttajathan tietenkin tulevat tarpeetta, salaa, luvitta. He tuovat vain rikollista kähmintää, soluttavat maahan vierasta kulttuuriaan,varsinkin uskontoaan. He vievät naisemme, työpaikkamme, päivähoitopaikkamme ja sosiaaliturvamme ja tuovat kaikki mummotkin tänne
kerjäämään kaduillemme. Ja venäläiset ostavat rantamme ja esikaupunkialueemme.
Persu-ajatus? Mutta kun saa jatkuvasti näitä oppeja vihjailla (sanoa ei saa), kun ajatukset auliisti julkaistaan, kun vastaan sanojat ovat sananvapauden rajoittajia ja mamu-vastainen on marttyyri, asia uppoaa ns. kansaan. Olisiko oppi sukua kansallissosialismille jopa, tunnusmerkit viittaavat 30-luvun pula-aikaan?

Tosiasiassa maahanmuuttajiin ei voi suhtautua ryhmänä. Jokaisella tulijalla on erilainen motiivi tulla tänne - niin minne, Onnelaan? Voit peilata itseesi: ihanko todella tahdot lähteä omasta turvallisesta ja tutusta vieraaseen kulttuuriin, ääri-ilmastoon ihan kevein perustein? Harva tulee elintasoaan nostamaan pelkän sosiaaliturvan varaan.

EU:n peruskulmakiviä on työvoiman vapaa liikkuvuus. Mutta miksi sekin ylevä ajatus pitää liata monellakin tavalla? Harmaa työvoima on pahin: ei maksa veroja, todella syö työpaikkoja.
Ulkomaisella työvoimalla teetetään laillisestikin, ihan suomalaisella palkkatasolla ja oheiskustannuksilla mieluummin työ, vaikka vieressä on kymmenen tuhatta suomalaista ammattimiestä tumput suorina (Skanska Rovaniemellä) - ettei vain opeteta meikäpoikaa nöyremmäksi? Miksi ydinvoimalaamme rakentaa puolalainen oloissa, jotka vastaavat meikäläistä siirtotyömaata 60-luvulta?
Vapaa liikkuvuus taitaa olla vain tänne päin. Meiltä lähtevät vain korkeasti koulutetut,
eli ne aivot, jotka niitä työpaikkoja voisivat kehittää. (Ja kuitenkin suomalainen olisi varsin hyvässä asemassa lähtijäksi: vankka kielipohja, hyvä kulttuurien tuntemus.)

Kyllähän tänne tulla saa, jos puhut suomea, jos et ole venäläinen tai musta tai muslimi, olet huippu-urheilija tai muusikko tai suositun suomalaisen puoliso, olet jonkin harvinaisen alan ammattilainen ja rakastat saunaa. Niin että tervetuloa vaan kaikki.

Niin. Sitä lehdistöähän tässä lähdin kehumaan. Jos tämän jutun laittaisin paikallisen valtalehden yleisönosastoon, siitä voisi ihan helposti jättää pari asiaa pois, niin että olisinkin rasisti ja fascisti.

Lisäys seuraavana päivänä:
Viimeisin lehden idea oli kylläkin julkaista juttuni sellaisenaan, mutta jättää ilmeisen tarkoituksella osa allekirjoituksesta pois. Juttu koski kevyen liikenteen väyliä. Kirjoitin niin kuin kaikki olisi kunnossa eli niin kuin kaupungissa olisi tehty kaikki vaadittavat toimet.
Oli liian hyvä: lehti jätti allekirjoituksesta pois siihen (nimen lisäksi) laittamani sanat Vasemmistoliiton Lappeenrannan yhdistys ry.
Hyvä juttu on vain oma, ei väärä puolue saa krediittiä saada... Arvaa, ovatko omat käärmeissään minulle, kun piti yhdistyksen nimissä juttu tehdä. Yleensä juttua viivytetään ja lyhennellään.

Ei kommentteja: