torstai 29. tammikuuta 2009

Paradokseja

Opettaja huutaa luokassa hiljaisuutta tai korottaa äänensä saadakseen sen kuulumaan.
Lapset luonnollisesti reagoivat huutamalla entistä kovemmin.

Kimalainen on tiedemisten laskelmien mukaan aivan liian painava lentämään. Mutta onneksi se ei tiedä sitä ja lentää.

- Isi, miten sanotaan traktori?
- Ai mikä?
- Traktori!
(Tämä oli kertomus tosielämästä hyvin nuoren tyttäreni kanssa silloin joskus.)

Oikeiston kannatus tuntuu lisääntyvän sitä enemmän, mitä huonommin maalla menee. Kiitokseksi kannatuksesta huono-osaisin väestönosa saa yhteisestä kakusta yhä vähemmän, jolloin oikeiston kannatus taas lisääntyy...
Miksi? No tietenkään se, jolla oikein huonosti menee, ei edes äänestä, jolloin oikeiston suhteellinen kannatus kasvaa. Osaahan nykyinen keskiluokka etunsa valvoa.

Perussuomalaisten suosio lisääntyy sitä enemmän, mitä enemmän heitä syytetään maahanmuuttajavähemmistöjä syrjiviksi. Yleistäminen tarjoaa mahdollisuuden yksittäisille perussuomalaisille selittää omaa suhtautumistaan ja todeta, kuinka
perussuomalaisten mielipidevapautta rajoitetaan. Hän myös väittää, että he sanovat vain ääneen, mitä "kaikki" ajattelevat. Liike saa kaipaamansa marttyyrit. Muutenhan ei vielä olekaan nähty mitään todellista poliittista toimintaa vaalien jälkeen.

Hallitus käskee kuluttamaan taantuman korjaamiseksi. Samaan aikaan se siirtää esimerkiksi pienempien eläkkeiden korottamista.
Milläpä sitä kenkää saanut tai lomautettukaan kulutustaan lisää? Työttömyyspäiväraha tai
-korvaus ei naurata, ainoa, mitä voi lisää kuluttaa, on aika. Taidankin olla maan sankareita, kun minulla on säännöllinen tulo ja mahdollisuus kuluttaa? (Vaan kun en lisää!)

Ei kommentteja: