perjantai 23. tammikuuta 2009

Suomesta sosialistinen?

"Markkinakapitalismi on tullut tiensä päähän."
Kuka sanoi? Ei, ei se ollut änkyräkommunisti, ei edes vasemmistoliittolainen. En edes minä, vaikka se olikin fiksusti sanottu.
Sen lausahti pääministeri Matti Vanhanen. Lausahti hän sen pääministerinä, julkisesti.
Oletan toki, että hän tarkoittaa, että hallitus ryhtyy pikaisesti toimiin muuttaakseen Suomen talousjärjestelmää, mitä sitä muuten tuollaista sanottaisiin.

Keskusta on siis vasemmistolainen, Kokoomus härskisti työväenpuolue... Eikö tällaiselle hämärtämiselle löydy rajaa - onpa ihme, että puolueet koetaan samanlaisina eikä politiikka voi kiinnostaa. Mitä eroa on Kokoomuksella ja keskustalla, kun oikeastaan Kokkarien kannatuksen jatkuva kasvu taitaa olla Keskustaan pettyneitten, kaupunkilaistuneitten kepulaisten (jälkeläisten) keskiluokkaisten siirtymää urbaanina ja tyylikkäänä näkyvään puolueeseen?
Tyylikäs Kokoomus on, on sillä komea eturivi, tuleva presidenttikin.

Miten voi mielipidemittauksissa olla noin isoja muutoksia, ennen kuin puolueet ovat edes ehtineet aloittaa kunnallispoliittiset toimensa vaalien jälkeen? Eduskuntakin on lomalla. Miten mielipide siis muodostuu - ettei vain mentäisi massan mukana, haluta olla voittajan kelkassa. Väliäkös sillä, mitä arvoja puiolueella on tai mitä se maalle oikeasti tekee. Voiko ns. työväki siis nyt hyvin, porvarien hallitessa?

Arvoja? Kun minulla ja joillain lähimmilläni menee hyvin, se kai useimmille riittää.

Ei kommentteja: