lauantai 31. maaliskuuta 2012

Aprillia, syö silliä


Mikä yhdistelmä, palmusunnuntai ja aprillipäivä yhdessä!
Jotain hyvääkin: koululaisten aprillipiloja ei tarvitse koko päivää kestää. Piloja ja "piloja".
Hyviä olen kokenut. Kerran eräs kuudesluokkkalainen piirsi piirtoheitintussilla niin loistavan ikkunansärkymisen, että ainakin minä menin halpaan. Oli jopa irtoamaisillaan olevia sirpaleita ja tiettyä lasinpalan paksuutta kuvassa.
Usein taas ns. pila on suorastaan vahingollinen, esimerkiksi likainen taulusieni paitsi sai puvunhousuni pesulakuntoon (pääsiäishartaus samana päivänä) myös pilasi tuolin kauniin päällisen.
Pahin tietämäni tapahtui Peltolan koulussa. Pennut ryntäsivät opettajanhuoneeseen ja kiljuivat, että poika on pudonnut kolmannen kerroksen ikkunasta. Pakko oli rynnätä ainakin katsomaan ikkunasta, ja siellähän poika pihalla makasi, verta pään ympärillä ja päässä. Yksi ope ryntäsi puhelimeen ja hälytti ambulanssin paikalle. Auto tuli samassa ajassa kuin pihalle ehdittiin, yhdessä toteamaan, että ketsuppi voi näyttää vereltä ja pentu osaa joskus maata hiljaakin. Turha hälytys. Mitä maksusta - luokka maksoi sen 700 mk - mutta tällä asialla ei pilaa tehdä.

Onhan open sitten taas helppo höynäyttää luokkaa. On mitattu melutasoa, kerrottu rokotuksista, juostu katsomaan, kuinka muka muita luokkia höynäytetään. Mutta yksi pila päivässä on sovittu, ei tarvitse olla varpaillaan koko päivää open takia.

Lehtien pilat ovat varsin helppoja oivaltaa. Lienevät ne vain hauskaksi luettavaksi tarkoitettuja, ei uskottaviksi.

No se toinen puoli, se palmusunnuntai. Pirkka-lehti valtakunnallisti käytännön, että trullit virpovat. Varmaan niin jo jossakin tapahtui, mutta miksi tämä piti levittää, sotkea itä ja länsi, kaksi eri perinnettä. Minusta kaikkein ontuvinta tässä on tehdä paha, karjaonnen sotkija, paholaisen liittolainen herttaiseksi pikkutyöksi ja toivottamaan hyvää - senkin vain palkan takia. Ja palkka heti, ei viikon päästä, ja taas on karkkipäivä ja saalistusaika. Mitä vieras trulli tekee ovellani, miksi minun pitää karkittaa? Poiskaan en kyllä raaski ajaa, eihän lapsi tätä ymmärrä.

Kuva on palmu. Pajun ja palmun yhteys on aika kumma juttu.

Ei kommentteja: