maanantai 26. maaliskuuta 2012


Olen saanut nauttia aamukahvit viehättävässä seurassa useimpina aamuina. Olen ollut ulkona,lenkillä, metsässä, hiihtämässä, vaikka missä, ja sitten nousee ja saunautuu vaimokulta. Kun hän on tukanlaiton loppuvaiheessa, alan keitellä aamukahvia/teetä, viritellä takkaan tulta.

Ja useimmiten avaan takkahuoneen aamu-tv:n. Uutisia tulee puolen tunnin välein, mutta usein on mielenkinntoisia haastateltaviakin. No oli tänään - vieläkin kauhistuttaa!

Kaksi tyylikästä naista oli kertomassa viimeisistä sisustusbrändeistä. Toinen kertoi, että hänen firmansa on ainakin sen kolme vuotta edellä tämän kevään asioista. Toinen kehui, kuinka suomalaiset yhä enemmän ovat oppineet ulkoistamaan sisustamisen ammattilaisten tehtäväksi, ja asettuvat sitten vain nauttimaan valmiista.

A-PU-A! Suomalaiset oppineet tässäkin asiassa menemään brändien mukana. Mitäs mukavuudesta, käytännöllisyydestä, omasta persoonasta, kodin sisustuksen eri kerroksista ja historiasta. Mitäs kodista - ulos vaan, kodilla viestit olevasi ajassa mukana!

Juontajahan ei voi kauhistella. Mutta minusta hän osasi kysyä aika piikikkäästi:
- Kuinka kauan menee, jos nyt tilailee teiltä sellaisen sisustuksen, joka tällä hetkellä miellyttää? Kumpikaan hienoussisustajista ei tajunnut sanojen "tällä hetkellä" piikkiä, vaan rupesi tarjoilemaan erilaisia aikoja ja vaihtoehtoja. Ja voi kun on hyvä, kun ne miehetkin on saatu niin mukaan...

Ja ne heidän mallisisustuksensa olivat sellaisia, että ne on pakkokin vaihtaa viimeistään vuoden päästä.

Niin, meille ei osteta kertakäyttösisustusta(kaan). Nyt on rouva hankkinut kaksi nojatuolia pikku sohvan tilalle. En minä tätäkään oikeastaan ymmärrä enkä oikeastaan haluakaan. Ehjä, aika siisti sohva pois ja mekaaniset tuolit tilalle.

Mutta kuka minut tuntee, osaa sanoa, että mitään muutakaan uutta meille ei olisi tarvinnut hankkia, mutta olen lähes kaikkeen lopulta itsekin tykästynyt...

Edelleen olen sitä mieltä, että muodit, genret, brändit ovat erittäin suuria ympäristöuhkia, materiaalihukkaa ja ihmisen orjuuttajia.

Ei kommentteja: