tiistai 3. huhtikuuta 2012

Nuoriso rikastuu

Arhinmäki jakoi lähes 12 miljoonaa nuorisojärjestöille. No hyvä, on hyvä, että toiminnalla on jatkuvuutta, kun näyttöjäkin jo on.

Mutta ainahan kriittinen katsoja näkee, jos haluaa nähdä, jotain, jos ei korjattavaa niin ainakin ihmeteltävää. Vaikkapa tämän: puolueet ovat keksineet rakentaa nuorisolleen rahoituksen useiden eri järjestöjen kautta. Samaa tekevät kaikki, en mitenkään halua nostaa demareita huonoksi esimerkiksi, vain esimerkiksi: demarinuoret saavat rahaa ainakin Nuorten Kotkain Keskusliittona, Sosiaalidemokraattisina Nuorina,Sosiaalidemokraattisena opiskelijajärjestönä. Vas saa rahaa (sirkaman demareiden rahasta) esimerkiksi Vasemmistonuorina ja Suomen Demokratian Pioneerien liittona jne.

Varmasti on perustelut tähän olemassa. Tärkein on tietysti se, että näin tekevät muutkin?

Oikeita syitä voisi olla vaikka toiminta eri ikäryhmien parissa tai eri viiteryhmissä. Mutta aivan varmasti yhteisiä jäseniä on, luultavasti jopa toimielimissä.
Kun muistaa, kuinka valtionavustusten eräs ehto oli yhteistyö muiden kanssa esimerkiksi raittiusjärjestöissä, voi ihmetellä - no blogisti joka tapauksessa ihmettelee.
Esimerkiksi Yritys II joutui pakosta yhteistyöhö Rautatieraittiusliiton kera...

Samanlaista ihmettelyä, jopa ääneen, kävin joskus sosiaali- ja terveyslautakunnassa, kun jaettiin toiminta-avustuksia eläkejärjestöille. Joka puolueella piti olla omat järjestönsä, useilla montakin, kantakaupungille, Lauritsalalle ja maaseudulle omansa. Toiminta sinänsä on arvokasta, monella tapaa korvaa halvalla mm. kaupungin omaa palvelua. Mutta olisi hyvä edes ohjata, jos ei pakottaa yheistyöhön.

Suhteutapa 12 miljoonaa vaikka Kreikka-tukeen!

Lisäilen kiirastorstaina

Moni on, eikä syyttä, ihmetellyt jakoa. Miten esimerkiksi Perussuomalaiset saavat murto-osan vaikkapa Keskustanuorten tuesta. Parlamentillisilla voimasuhteilla ei näytä olevan vaikutusta, sen sijaan vaikuttava perinne näyttää olevan, että näin on ollut ennenkin.
No eivät ne voimasuhteet oikein yksin myöskään riittäisi. Se olisi vain sen takaamista, että iso pysyy isona ja pieni pienenä. Mutta niinhän oli tarkoitus?

Ei kommentteja: