tiistai 3. tammikuuta 2012

Hyvää uutta vuotta

Katsaus viime vuoteen.
Toiveita tälle vuodelle.
Lupaan jotakin.
Siinähän se, uudenvuodenblogi, olikin.

Mennyt vuosi oli lämmin, vaikka talvi aloitti oikein kunnolla lumella ja pakkasella.
Lämmin tuli myös kuunnellessa talouskohellusta tai eduskuntavaalituloksia.
Eikä talouden ongelmiin tämä vuosi riitä, ja näitä kansanedustajiakin on katseltava vielä kolme vuotta. Suurimman voittajan vitsit, rasismi, toisten eli vastuuta kantavien haukkuminen jatkuu aina vaan.

Viime vuosi (ja edellisen loppu) vei mennessään aivan liian monta läheistä taas.

Onneksi henkilökohtainen elämä sisältää positiivisempaa: onko Otsoa parempaa olemassakaan?

Tänä vuonna haluaisin vastuuta taloudesta todella päättäville, olkoon he sitten poliitikkoja tai niitä kasvottomia markkinoita.

Kaksien vaalien vuosi: jos ei Paavosta nyt ihan presidenttiä tulisikaan, hän kuitenkin on julkisuudessa, menestyy hyvin, saa arvostusta ja asiaa läpi. Eräänä päivänä joku jossakin taas huomaa, että emme teekään vallankumousta vaan oikeudenmukaista maailmaa.
Olisiko parasta mahdollista työtä seuraaviin vaaleihin, kunnallisvaaleihin!

Kunnallisvaalien pitäisi olla ne tärkeimmät, lähivaalit, kaikkia koskevat. Mutta presidenttiä, so pelkkää muotovirkaa äänestää 80 prosenttia, kunnallisvaaleissa omaa valtuutettua kaipaa alle 60. Uskomatonta.

Meillä vanha valtuutettu luopuu, ei asetu ehdolle. Toiseksi menestynein pelkää työnsä puolesta, jos on näkyvästi politiikassa mukana (aiheesta, uskomaton epäluulo ja mustamaalaus ovat voimissaan yhä). On aivan mahdollista, että VAS jää kokonaan ilman valtuutettua ja sitä tietä ilman minkäänlaisia luottamustoimipaikkoja, esim.lautakuntapaikkoja. Asiapuhe ei riitä, näyttää siltä, että pitäisi ruveta haukkumaan vanhoja puolueita, murjomaan vitsejä ja vetäytymään kaikesta vastuullisesta työstä. Mutta: vaaleja ei ole vielä käyty, ja kuulette meistä paljonkin ennen vaaleja.

Töihin lähden vain lystikseni ja aivan pienin tosihätätilanteisiin. Muutenkin yritän päästä irti monesta aikatauluttavasta asiasta ja alkaa olla eläkkeellä enemmän. Mutta miten kävi, kun viimeksi lupailin tätä, puhuin jopa sapattivuodesta: hommat taisivat tuplaantua, jopa minulta kysymättä tuli luottamustehtäviä...

Mikään vuosi ei ole ollut katastrofi. Odotan tämänkin olevan vain ketjun jatke, mitään mullistusta ei ole odotettavissa.

Ei kommentteja: