tiistai 31. maaliskuuta 2009

Turvassa ollaan!

Yhdysvallat on käyttänyt 520 miljardia euroa terrorismin vastaiseen sotaan. Täytyyhän jälkien näkyä: ilmankos maailma on nyt joka puolella rauhallinen ja turvallinen?
22 maata on toisen maailmansodan jälkeen saanut kokea USA:n jonkin tason sotilaallista väkivaltaista läsnäoloa, sotilaallista puuttumista, sotatoimia, jopa miehitystä. Demokratia ja länsimainen elämänmalli ovat siis turvatut... Räikeimpiä lienevät Chile ja Grenada, joissa demokraattisesti valittu hallinto pakotettiin "vapaaseen" läntiseen demokratian irvikuvaan. Myös sotaan suoranaisesti osallistumattomia maita on pommitettu, esimerkiksi Laos on vieläkin täynnä räjähtämättömiä pommeja ja miinoja.
Tukikohtia on kaikkialla, CIA on kaikkialla. Painostusta, uhkaa, isomman oikeutta.

Mikä olisi maailma, jos USA (erilaisine liittoutumineen) ei olisi toiminut näin? Olisiko kommunismi valloittanut, oppiensa mukaan, koko maailman. Ja mitä siitä olisi seurannut, onkin jo näkemysasia, en minäkään sellaista kommunismia hyväksy, mitä on kommunismin nimissä toteutettu. Eikä se ole tämän jutun pointti.

Mitä olisi tällä ja kaikella muullakin ase- ja varustautumisrahalla, myös vastapuolen rahalla saanut. Esimerkiksi koko maailman turvallinen vesi olisi taattu moninkertaisesti. Kaikki maailman lapset olisivat koulussa. Jokaikinen olisi rokotettu. AIDS olisi voitettu kuten ebolakin.
Nälkää ei olisi kenelläkään. Voisipa maailman energiatarvekin olla ratkaistuna.
Ja mitäpä maailma olisi sillä rahalla voinut tehdä, mikä nyt jatkuvasti joudutaan sijoittamaan jälleenrakentamiseen ja ihmisten uudelleenasuttamiseen ja tukemiseen vapauttamisen jäljiltä?

Mutta raha tarvitaan tärkeämpään. Pitäähän toisella tavalla asioista ajatteleva opettaa tavoille.
Ja saahan se aseteollisuus ja siihen liittyvä korkea teknologia rahoituksensa. Ja aseita pitää toki testata oikeissa olosuhteissa, kunhan sota on kaukana omalta mantereelta. Kas kun ajatus negatiivisesta rauhasta on hallitseva, meilläkinhän on epäisänmaallista ajatella muuta.
Sotahan on kuin luonnonvoima, ihmisestä riippumatta se tulee aina. Siihen on siis varustauduttava ja on mieluummin iskettävä ensin. Kansat on jaettava hyviin ja pahoihin, samoin aatteet ja mm. uskonnot. Rajat kiinni ja epäluulo vallitkoon. Aina on vihollinen keksitty.

Sellaisiako me olemme? Pitääkö meidän siis liittyä NATOon.

Ei kommentteja: