perjantai 1. marraskuuta 2013

Mustaa

Kylpy.  Lasi konjakkia.  Siivoamisen ääniä.  Tietää se, mitä mies tarvitsee.
Juuri äsken se vikisi ja huohotti kasalla.

Adrenaliinia.  Vielä kiihko riehumassa veressä, ja Doris siinä.  Satsari ja aseet lensivät nurkkaan, haalari aukesi ajatustakin nopeammin ja vaatteet revittiin likan päältä.  Kaikki samaan kasaan, hiki ja veri sekoittuivat Doriksen parfyymiin.  Kiihottava yhdistelmä, vaikka mitään lisäkiihkoa ei tässä kyllä tarvittu. Tämä osaa, oli heti valmis, taidan pitää sen vielä vähän aikaa.
Kohta uudestaan, hitaasti.
Mutta nyt nautitaan kylvystä, konjakista ja hyvästä päivästä.

Oli vapaapäivä.  Annoin Kolmosen hoitaa toimistotyöt ja lähdin huvikseni kentällä käymään.

Aamulla oli Harmaitten koulutusta.  Menin katsomaan, vaikka mitäpä minulla, Kakkosmustalla enää olisi pakkoa.  Oli uskomatonta, millaista sontaa aikanaan oli ihmisille syötetty, sai taas kunnon naurut vanhoja nauhoja katsellessaan.  Oli muka ollut parlamentteja ja kokouksia.  Samaa oli niissä kielletyissä propagandakirjoissa ja lehdissä, voi hyvänen aika, joku olisi voinut vaikka uskoa.
Ihan kuin ei aina muka olisi ollut selvää, että Euro on elämä, Euro on työ.  Niin luki siinä tehtaan portillakin tänään, olisivat uskoneet!

Kyllä niistä Harmaista hyviä Mustia saadaan - no se yksi vähän vätysteli, piti näyttää pampun käytön mallia.
Hyvä, että leireiltä saa aina uusia harjoituskuulusteltavia, näistä ei enää siihen ole.  Tänään saatiinkin oikein lasti.  Jo puolikurssilta voisi joillekin Harmaille antaa jo Kympin arvon, oli sen verran hyvää tekniikkaa, hienosti pidettiin kuulusteltava juuri ja juuri tajuissaan, kivuissaan, ja tieto irtosi.

Ja iltapäivällä pääsi oikein töihin.  Menin sen Viitosen mellakkavaunuun, jonka olin viikkko sitten ylentänyt.  Oli sillä nyt tilaisuus näyttää, kyllä näyttikin.   Oikein hienosti harhautti ja sitten kurvasi suoraan väkijoukkoon, oikein huuto kuului koneen jyrinän läpi.

Mistä ne saavat niitä piikkimattoja ja pommejaan?  Mitä väliä, ei umpikumirengas kyllä puhkea ja kartiopohja suuntaa räjähdyksen kivasti pois.  Mutta se matto tarttui pyörään ja Mellakka jäi pyörimään - hyvä niin, saatiin mennä ulos ja käyttää lamauttimia ja pamppuja ja nauttia oikein olan takaa.
Erikoispalkinnon sain antaa sille maton asettajalle.  Kympit kantoivat sen siihen ja heittivät jalkoihin, se eli vielä.  Panin sen siihen matolle ja käskin mellakoijien hyppiä sen päällä, ihan opetukseksi siitä, kannattiko lakkoilla. Pari piti pamputtaa hengiltä, kun eivät suostuneet, no, uusiahan sai hiljaisesta väkijoukosta lisää.  Riittää taas leireille koulutettavia ja toisen Firman alueelle karkotettavia.
Hullut: nyt ne loput saavat tehtäväkseen noidenkin työt tai enemmän, sillä varmasti Johtaja noudattaa lakeja ja korottaa normeja mellakoinnin takia.

Muka turvattomia koneita, se oli syy tällä kertaa!  Jos viikon aikana menee yksi käsi ja yksi putoaa hengiltä, on se kyllä työppösten omaa huolimattomuutta.  Ihan kuin Firma ei tietäisi, miten tavaraa tehdään!
Johtaja sanoi, että tässä tuotannon ja talouden tilassa ei ole varaa mihinkään lisävehkeisiin, olisi pitänyt riittää.  On muuten ehkä syytä vaihtaa johtajaa piankin, pannaanpa harkintaan: tämä oli jo toinen mielenilmaus hänen aikanaan tässä Firmassa.
Se edellinen koski työläisten lasten lääkärintarkastusta.  Ei ollut Johtaja saanut ajettua väen kaaliin, miksi on lääkärintarkastus.  Jokainenhan tietää, että puhtaat pääsevät johtajakoulutukseen tai Harmaiksi, muut ammattilinjoille sen mukaan, miten paljon mikäkin Firma tarvitsee.  Sitä paitsi mustat tarvitsevat kauniita Doriksia.  Ja ne vammaiset ja sairaat, mitä niillä tekee?
Voi sitä vinkumista, oli kiva katsoa:  lapsia ei saa erottaa perheistä ja muka ennen on huolehdittu jokaisen terveydestä.  Voi hellanlettat!
Eikö se Taivas ole muka ole esimerkiksi niille vammaisille sopiva paikka, katsokoon muurilta, miten kaunis rakennus se on!

Onhan noita meteleitä.  Joskus vingutaan ruoasta,  vaikka Firma selkeästi kertoo, mikä on parempaa ja halvempaa kuin ennen. Kieltäydytään jopa annetusta puolisosta.  Vaaditaan vapaata tietoa - mitähän sekin on, aivan selvästi koulussa opetetaan, että Euro on totuus.  Asunnot ovat milloin milläkin lailla olevinaan kehnoja, hintoja valitetaan, vaikka ne on sovitettu palkkaan sopiviksi.    Kyllä Firma huolehtii: jotkut jopa muuntavat sanonnan "Euro on äitimme" muotoon "Firma on äitimme".
Jotkut eivät suostu pakkosiirtoihin, vaikka on opetettu, että koko Euro on yhteinen kotimme.
Kyllä syitä ja propagandaa riittää ja Mustilla töitä riittää - harmi, että esikuntahommat antavat olla kentällä vain vapaa-aikana.  No Ykkönen ei ehdi senkään vertaa.  En ole vanhin Kakkosista, mutta olen jo pari kertaa lomittanut sitä.  Noinkohan sitä vielä tämän Alueen Ykköseksi ehtisi vai pääseeköhän jollekin muulle alueelle Ykköseksi. Tarkka on oltava, en vieläkään tiedä, kuka se myyrä esikunnassa on. Onhan minullakin omani, monessakin porukassa.

Silloin, kun vielä oli kansakuntia, piti Mustan lähteä ulkomaille töihin.  Ei muka ollut tehoja oman kansan keskellä.  No perkele, kyllähän oli, siksi kai niin nopeasti yleninkin.
Mutta nyt, kun kaikki on yhtä ja on yhteinen kieli, on ihan sama.  Ja siitä pidän huolen, että vätystelijät pääsevät kyllä tehtävistään ja tosipehmot leirille.  Ja siellä ei kauan tarvitse kitua: kun ne uudelleenkoulutettavat näkevät sen tatskan ja numeron, henki lähtee keskimäärin kolmessa päivässä.
Miksi siirrellä Mustia, kun työppöset on helppo pakkosiirtää Firmojen tarpeiden mukaan?

Vesi jäähtyy.  Mutta tuo Doris on etevä, se tulee laskemaan lisää kuumaa.  Tietää.  Ja noin, nyt se tekee sen jo oikein: tästä on oikein hyvät maisemat ja voi varpaalla nostaa helmaa.
Vähän harmi, että tästä pitää luopua, osasihan tämä myös kotiapulaisen hommat.  Tämä on ollut sen kuukautensa.  Mutta hyvin oppi, taidan jopa jättää kertomatta, että se koski aseisiin, kun ensimmäisellä kerralla yritti siirtää niitä pois tieltä.
Olisi kyllä pitänyt tietää, että vain Musta koskee aseeseen.  Ase on Musta, Musta on ase.  Niin on opetettu.

Mutta jos näihin kiinnyt, kusessa olet!  Pitääkin muistuttaa, että Harmaitten koulutuksessa arvioidaan jotain vanhaa ja romanttista paskaa, vaikka pannaan lukemaan joku muinainen kirja.  Oppivat, oppivatpahan samalla kärsivällisyyttä, eiväthän ne muuten lukisi mitään.

No nyt tuo on huolestunut, kyselee, miksi otsa on kurtussa, eikö Doris ole hyvä.  On se. Taitava se on...  Olkoon vielä viikon, sen uuden kouluttaminen on niin rankkaa.  Saa joku kolmonen tästä aika kivan Doriksen.

Ei kommentteja: