lauantai 24. syyskuuta 2016

Seksiä tihkuva tarinanpoikanen

Sää oli pitkään jämähtänyt poutaiseksi.  Vihdoin se kääntyi sateiseksi ja sykyiseksi.  Kaikki metsäreissut olivat menneet saalistamiseksi, nyt ne muuttuvat vaeltamiseksi, kun ei mitään tarvitse kerätä varastojen kartuttamiseksi.  Ennen kuin keli muuttuu kuraiseksi, tie metsään loskaiseksi tai peräti lumiseksi, edessä on monta metsäreissua ihan mielen rauhoittamiseksi.  Syksymaiseman avaruus tekee iloiseksi.

Ritvan työpäivien luku on muuttunut enää viitoseksi, sitten hän muuttuu vuoden loppuun asti lomalaiseksi.  Vuoden alusta hän ryhtyy oloneuvokseksi.  Tekeekö muuttuminen eläkeläiseksi hänet - tai minut - onnelliseksi?  Elämän järjestämiseksi on tehtävä suunnitelmia, ettei eläkeaika muutu vain sohvalla makoilemiseksi.  Varmaan nukkumaanmenoaika jämähtää myöhäiseksi, eikä varmasti herääminen muutu varhaiseksi, illanvirkulla.  Aamu ehkä yhdeksään jää minulla yksinäiseksi, on aikaa itselle, jo kauan aamuni ovat menneet vaeltelemiseksi, marjastamiseksi ja sienestämiseksi tai näin pimeänä aikana vaikka silittämiseksi tai tiskaamiseksi.

Leo muuttui tänä syksynä koululaiseksi.  Otso saa jonkin vempulan suuhunsa K:n harjoittelemiseksi, hammaslääkärireissukaan tämän vehkeen mitttaamiseksi ja asentamiseksi ei tehnyt häntä  edes itkuiseksi, vaikka äitinsä epäili.  On henkilökunta muuttunut ammattitaitoiseksi, ei enää pelota lasta hysteeriseksi, vaan osaa temput lapsen rauhoittamiseksi, jopa viihtymiseksi.

Lienee tullut jo ilmeiseksi, ei jää mystiseksi, mistä jutussa on kysymys?

1 kommentti:

Markku Aalto kirjoitti...

Niin, se taksikuski on joksikuksi taksikuskiksi. Ja onhan Halosen lisäksi toinenkin seksikäs presidentti, Kekkonen: Haloseksi, Kekkoseksi