lauantai 8. maaliskuuta 2014

Valtiomiesteko

Olipa kerran maa, jossa presidentti kutsui puolueiden puheenjohtajat koolle ja esitteli uuden ja häkellyttävän ohjelman.
Seuraavissa vaaleissa hän ei olisi enää käytettävissä, turha olisi myöskään pyytää häntä harmaaksi eminenssiksi vetelemään lankoja taustalta.  Presidentin tuli olla parlamentin valvonnassa, ei päinvastoin.

Ensimmäiseksi vapautetaan tiedonvälitys.  Vapaus on suorastaan pakollista!  Ei enää valtapuolueen ja presidentin hymistelyä, ei arvostelijoiden painostusta, ei vain omia kanavia, lehtiä.  Arviointi, jopa arvostelu sallitaan vapaasti, uusia lehtiä pitää sallia,   Ohjelman mukaan muutama presidentin arvioinnin pahin estäjä tulee julkisesti vangita ja tuomita kansalaisvapauksien estäjänä.
Ihan aluksi täytyy jakaa - ja itsekin saada - todellista tietoa meneillään olevasta naapurikonfliktista, ja tulee myös alkaa toimet tosiasioiden, ei loukatun ylpeyden tai kansansuosion tavoittelun pohjalta.
Neuvottelut käynnistetään kunnolla, se niemimaan itsenäistyminen pysäytetään odottamaan neuvotteluja.  Periaatteessa odotetaan naapurimaan vapaiden parlamenttivaalien ja presidentinvaalien tulosta, ja annetaan näiden elinten päättää kaikesta laillisesti.  Sittenkään ei vaadita, vaan neuvotellaan.
Muutenkin annetaan ymmärtää, että omat kansalaiset vieraissa maissa eivät voi vaatia mitään erityisoikeuksia, tämä aate kerta kaikkiaan lopetetaan.

Kansalaisille tulee taata täysi oikeus ilmaista mielipiteensä myös mielenosoituksissa, puheissa ja teoissa.  Vaaleissa tulee sallia kaikenlaiset puolueet.  Vastustajien ehdokkuutta ei saa mitätöidä, heidän tukijoitaan ei saa pidättää.  Symboliseksi eleeksi Pussy Riotille myönnetään Kansalaisvapausmitali numero 1 suurella julkisuudella.

Kaikenlainen voimannäyttö ja uhoaminen lopetetaan.  Jopa ydinaseesta luovutaan, tarvittaessa vaikka yksipuolisesti, mutta luonnollisesti ydinvaltojen kanssa neuvotellaan, toivotaan muita mukaan.

Kun tiedonvälitys on vapaata, muista maista annetaan todellinen kuva.  Esimerkiksi tunnettu suomalainen maanpetturidosentti viedään oikeuteen väärien tietojen levittäjänä ja karkotetaan Suomeen rangaistuksensa kärsittyään.

Valtion talous paranee, kun kaikenlaisten saalistajien työ lopetetaan.  Lahjontaan puututaan ankaralla kädellä, vaikka se tarkoittaisi suuriakin muutoksia virkamieskunnassa ja järjestys - ja tuomiovallassa.
Ulkomaille siirrettyä omaisuutta siirretään takaisin.

Kokous keskeytettiin tässä vaiheessa.  Asiat keskusteluineen olivat vieneet koko päivän, ja ne oli vaikea sulattaa saati tarjoilla omille puolueille.  Huomenna jatkettaisiin heti aamusta!

------------------

Tuli aamu.  Kokous asettui neuvotteluun.  Kuinka ollakaan, pari presidentin tukijapuoluetta puuttui paikalta.
Ulkoa alkoi kuulua hirmuinen moottorin ääni ja telaketjujen kalina.  Palatsi oli piiritetty, kaikki neuvottelijat vangittiin ilman laukaustakaan ja presidentti pidätettiin syytettynä maanpetoksesta.

Ei kommentteja: