torstai 28. lokakuuta 2010

Markkinahintaan

Valtio bulvaaninaan Senaattikiinteistot haluaa myydä Konnunsuon, myydä markkinahintaan. Missään nimessä se ei vuokraa. Hieno perustelu lehdessä: - Kunnat ne pakolaiskeskuksen järjestävät.
Hinta ei ole halpa.
Ostaja olisi esimerkiksi Lappeenrannan kaupunki, joka haluaisi sijoittaa sinne Pakolaiskeskuksen. Mitä järkeä tässä olisi - valtio myy valtion toimintaa varten,
rahaa siirretään taskusta toiseen, ja kuten tiedetään, aina rippeitä putoilee matkalla. Eikä vankilan kunnostaminen siviilikäyttöön ole myöskään ilmaista.
Ihan samankaltainen ajatus on Immolan varuskunnan myyntiaikeissa Imatralla.

Samankaltaista viisautta on erilaisten etuuksien korottaminen niin, että ne samalla joutuvat verolle. Asiakas ei hyödy mitään - kuka siis hyötyy?
Perii kaupunkikin vuokria omilta toimijoiltaan omista kiinteistöistään, maksattaa sähkölaskuja ym. Toiminta-avustuksia myönnetään järjestöille , kas kummaa, juuri vuokran verran.

Olen hiljaa mielessäni ajatellut, että on kyse siitä, että erilaiset toimijat, vaikkapa Kela tai Senaattikiinteistöt tai kaupungin toimialat ovat tulosvastuullisia.
Oma tulos näyttää hyvältä - mitä väliä muiden tuloksella, mitä väliä
kokonaisedullisuudella?

Oikeusistuimia organisoidaan taloudellisemmiksi, verkkoa harvennetaan, lautamiehiä vähennetään. Poliisin virkoja sijoitellaan järkevästi euro konsulttina, järjettömästi palvelujen toimivuuden ja ihmisten kannalta. Hälytyskeskukset keskitetään - nytkään ei varmasti kaukana oleva keskus osaa neuvoa pelastajaa oikeaan paikkaan, vain kiinteistöillä on osoite (Itsekin olen pyytänyt kopteria Gamajotnjalmeluoppaliin, eipä tiennyt Rovaniemen keskus, missä se oli, onneksi tiesin itse.).
Ja tässä tilanteessa kaikki oikeusportaat pohtivat, kuka valehteli ja miten dopingasiassa! Suunnatonta tuhlausta. Toki lain noudattaminen kuuluu urheiluunkin, mutta onko tämä asia todella sen arvoinen, että oikeat isot asiat viivästyvät ja tuhlataan valtavasti yhteiskunnan varoja mokomaan.
Puhumattakaan julkisuuden määrästä. Mielestäni doping kuuluu rahoittajien (esim. Veikkaus tai Opetusministeriö) ja urheilun itsensä hoidettaviin asioihin. Kenkää käyttäjälle, apurahat pois siltä porukalta, joka ei kuria pidä.

Vaikka oikeastaanhan tiedänkin, mistä on kyse: koko maailmahan toimii siksi niin hullusti, että Markku saisi olla blogissaan viisas ja näyttää asioiden naurettavuuden. Kyllä vain, oikeastaan olen jo kauan huomannut, että blogi on kuin pakina, olen aina oikeassa, eikä koskaan tarvitse esittää vaihtoehtoista, parempaa ratkaisua mihinkään.

Ja kun oikeasti on mielestään oikeassa, kukaan ei kommentoi: olenpa odotellut esimerkiksi homojuttuun isoa ryöppyä,vaan eipä näy.

Ei kommentteja: