torstai 5. elokuuta 2010

Vihreää

On viikko Asta-myrskystä. Eilen oli toinen näytös, Uuraisissa lentelivät asuntovaunut. ja Simpelettä lyötiin taas, lujaa.

Eilen tapahtui muutakin tuhoa. Ylen vihreästi - tätä kannatan - Anni Sinnemäki
oli sitä mieltä, että lentokenttien tukemisen sijaan pitää rahoittaa rautateitä, ajanmukaistaa, nopeuttaa.
Mutta Seinäjoki - Oulu-välin perusparannuksesta puuttuu 35 miljoonaa.

Mitä vihreää on kaapia rahat jo hyväksytyistä tiehankkeista ja lykätä niitä? Esimerkkinä Sinnemäki mainitsi Haminan ohitustien hankkeen siirtämisen. Eihän tuota olekaan vielä odotettu kuin noin viisitoista vuotta. Eihän Haminan läpi ajakaan kuin suurin piirtein koko Venäjän rekkaliikenne. Eihän Haminassa ole vaarallistakaan , koska väylä on puristettu niin ahtaalle, että on pakko olla 40:n rajoitus.
Olisiko pakokaasuongelmaakaan, kun ne itärekat ovat aina tiptopkunnossa?

Anni Sinnemäki on hallituksessa. Hallitus on hyväksynyt annetun 5 miljoonaa (ja jättänyt 35 miljoonaa pois). Hallitus järjestäköön rahat, lisäbudjetilla, rahoitusmallilla,miten vain. Vai taasko Vihreät sooloilevat ja silti pysyvät hallituksessa?

Hallitus sinällään on kaikkien aikojen eniten luontoa tuhonnut hallituksemme: Pallas rakennetaan, kaksi ydinvoimalaa rakennetaan, ympäristölainsäädäntöä huononnetaan.
Vihreiden vihreys ja ansiot, vihreiden merkitys? On kiva olla cityvihreä, olla vihreää mieltä, kun toimet aina kolahtavat jonkin toisen hoidettavaksi, maksettavaksi.

Lentoliikenne on heti turhaa pienillä väleillä, jos junaliikenne oikeasti toimii, on nopeaa, jatkoyhteydet onnistuvat, hinnat ovat järjelliset.
Lentoliikennettä toki voi tukeakin, mutta missä on pendelilentojen suurimpien tarvitsijoiden antama tuki? Mikseivät suuryritykset tue, heidän terävä päänsä se lentääkin. Tällä hetkellä suuryritys lähinnä kiristää yhteiskuntaa, sijoittuu sinne, missä yhteydet pelaavat ja vaatii: Lappeenrannassa käyttäjiä ovat lähinnä UPM ja IP (Svetogorsk). Vaatii: täällä firmat vaativat yöpymishallia koneille, ei puhettakaan rahoitusosuudesta.

Politiikka on jännittävää.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oikeassa olet Markku! Ministeri Sinnemäen vaatimus Haminan ohitustien rahojen siirtämisestä oli kaikkea muuta kuin ympäristöteko.

Pohjanmana radan peruskorjaus vaatii satoja miljoonia euroja, nyt oltiin lykkäämässä Haminan ohitustien aloitusrahat, kolme miljoonaa euroa hamaan tulevaisuuteen.
Haminan ohituksessa on kyse ekologisesta ratkaisusta, Venäjän rekkaliikenne menee Haminan kaupunkikeskustan läpi. Rekkojen pienhiukkaset jäävät haminalaisten keuhkoihin ja verenkiertoon.

terveisin Pentti Tiusanen