lauantai 13. syyskuuta 2008

Vaalikoneurakointia

Vaalikone. Hieno keino saada itsensä tunnetuksi, ilmainen vielä. Ei saa vastata harkitsemattomasti. Ei siis vastata! Yhtä vaalikonetta veivasin 70 kysymystä. Mutta huhuhuh: erittäin monessa kysymyksessä oli mahdotonta vastata ollenkaan, kun samassa kysymyksessä kysyttiin kahta asiaa yhtä aikaa: hyväksyin usein toisen vaan en toista, esimerkiksi.
Joskus taas kysymys sisälsi sanoja, kuten kaikkien, kokonaan, vain tms., jotka sulkevat pois muuten ihan oikean vaihtoehdon. Monet kysymykset eivät kuulu lainkaan kuntapolitiikan piiriin, vaikka ovatkin tärkeitä: löytyy Natoa, ulkopolitiikkaa, ydinvoimaa...

Toinen vaalikone oli parempi, kysymykset hyvin harkittuja ja peilasivat juuri oikeita ongelmia Lappeenrannassa. Kommentoidakin sai - eri asia on, kuka lukee kommentit, useimmat bongaavat varmaan pikaisesti vain osumat.

Toistaiseksi olen vastannut kolmeen vaalikoneeseen. Ei oikein voi olla vastaamattakaan, jos on tosissaan mukana tai yrittää edes saada ne viimeiset äänet porukalle. Aikaa on kulunut useita tunteja. Toivottavasti työ kannatti. Ja vielä on tulossa ainakin Etelä-Saimaan vaalikone. Todennäköisesti olen kuitenkin jo nyt tavoittanut useampia näin kuin olemalla lauantaiaamuisin torilla jakamassa mehua ja valistusta.

Joka tapauksessa pidän vaaleista (tummat älköön loukkaantuko), ja koska ei ole muuta toimivaa demokratiaa tällä hetkellä kuin tällainen edustuksellinen demokratia, osallistun innolla.

Ei kommentteja: