perjantai 20. tammikuuta 2017

Lisää yksityistettävää

Joka mies joutuu kutsuntoihin, aika moni nainenkin haluaa ja hakeutuu palvelukseen.  Valtava asiakasmäärä syntyy, mutta valitettavasti se on vielä hyödyntämättä.  Mitä tuhlausta!

Joku on sentään ollut viisas, ja suurelta osin armeijan pyykki ja varushuolto hoidetaan yksityisen firman kautta.
Miksikäs ei tehtäisi ruokailulle samoin?  Ja kun kerran markkinataloudessa eletään, miksei ruokaa voisi toimittaa vaikkapa venäläinen firma, kenttämuonitus mukaan lukien.  Tehokkaamminhan yksityinen toimii, olkoon vaikka sotatilanne.  Ulkomainen firmahan se halvimmalla varmaan toimittaisi aseet ja ammuksetkin taisteluhautaan asti.  Miksei armeijan viestiliikennettäkin voisi hoitaa joku yritys?  Kouluttajatkin voisivat olla jonkin yrityksen leivissä, mihin sitä henkilökuntaakaan tarvittaisiin?

Armeija voisi itsekin osoittaa aloitekykyä.  Voisi esimerkiksi myydä mainospaikkoja maastopukuihin.  Lentokoneen tai laivan kylki toimisi myös mainospaikkana.
Voisi myös ottaa sponsorin: halukkaita voisi löytyä vaikka suksitehtaista, asetehtaalta tai polkupyöränvalmistajista.  Lomia voisi myydä varusmiehille ja Sotkuun voi laittaa pääsymaksun.

Miksi ei voisi ostaa armeijan osakkeita ja osoittaa isänmaallisuuttaan.  Kun omistaisi tarpeeksi, voisi ostaa tilalleen jonkun palvelemaan intissä,  kyllä joutilaita miehiä piisaa.  Miksei voisi palkata tilalleen vaikka maahanmuuttajia tai kehitysmaan poikia?

Parhaimmillaan varmaan toimisi ihan yksityinen armeija.  Tai miksei moni, vaikka joka puolueen oma soma pikku armeija isojen firmojen armeijoiden lisäksi.  Kansanliikkeille on sallittava myös ihan ikiomat, ja tokihan kirkkokin tarvitsisi uskon puolustajia.  Kuria ja järjestystä valvomaan on saatava useita aseellisia partioita joka kirkonkylälle!  Tarvitaan niitä tietysti, koska jotkut partiot aiheuttavat järjestyshäiriöitä ja rähisevät keskenään.  Vapaa aselaki ja ase jokamiehen oikeudeksi tekisivät myös Suomesta turvallisemman.  Luonnollinenkin kehitys johtaa omiin armeijoihin, kohta rikkaiden asuinalueet tarvitsevat pikkuarmeijoita ja niiden yhteenliittymiä turvakseen.
Työllisyysvaikutus on valtava.

Oikeuslaitos hieroo päätöksiä aivan liian hitaasti.  Varsinkin, kun juttu on ennakkopäätöksen luontoinen tai muuten etenee korkeimpaan oikeuteen tai hallinto-oikeuteen asti, kuluu kohtuuttomasti aikaa.  Oikeustoimi on ehdottomasti yhtiöitettävä ja sitten yksityistettävä.
Avautuu valtavia mahdollisuuksia saada rahaa!

Miksi kiusata ja rasittaa tuomareita riita-asioilla: sopiva päätös pitää voida ostaa esimerkiksi vakuutusyhtiöstä tai teleoperaattorilta, jotka tilittävät jonkin verran valtiolle.  Tai mihin tarvitaan esimerkiksi hallinto-oikeuksia: lupa kuin lupa voidaan myöntää suoraan kaupungin kassalta, ja jos tulee ongelmia, voi maksaa lisää.  Joka tapauksessahan veronmaksaja lopulta maksaa isommat vahingot.

Valinnanvapauden nimissä pitää olla maakuntien hallinnoimia tuomioistuimia, tuomareina yksityisten firmojen tuomareita ja virkamiestuomareita.  Mutta totta kai valtion tuomareita on vähennettävä, samalla on sallittava yksityisten tuomioistuinten syntyminen.  Jotta kilpailu olisi aitoa, valtion tuomareiden tuomio on tehtävä maksulliseksi.
Päätöksiä pitää voida jouduttaa rahalla, ja kohtuullinen korruptio on sallittava oikeiden päätösten varmistamiseksi.  Rikoksista, joiden enimmäisrangaistus on enintään 6 kuukautta, on voitava selvitä ostamalla itsensä vapaaksi.
Keskiajan lopun aneiden tapaan pitää voida etukäteen ostaa itselleen vapaus syytteestä.  Summasta riippuen vapautus voisi koskea vaikka kaikkia rikoksia.  Alkupehmennyksenä voitaisiin myydä valitusoikeuksia korkeampaan oikeusasteeseen.

---
Jopa perusinfrastruktuuria on jo myyty saalistajille, esimerkiksi energiansiirtoverkot ja posti. Seuraavana menevät kulkuväylät?

Lienee tullut selväksi, että minua ei miellytä valtion omaisuuden yhtiöittäminen ja yksityistäminen.  Munivat kanat tapetaan lyhytnäköisen taloudellisen edun saamiseksi. 

Ei kommentteja: