keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Ratkaisen Itä-Ukrainan ongelmat?

Kun tänään on poistettu viisaudenhammas, on poski turvoksissa ja puuduksissa eikä edes kahvia saa juoda kuumana, voisi vaikka pohdiskella Ukrainaa.  Toki poloinen Ukraina kirkkaankin pään ajatuksia ansaitsisi.

Akuuttiin ongelmaan eli itäisen Ukrainan hallintokeskusten miehittämiseen on mielestäni olemassa hyvä ja suoraviivainen ratkaisu.  Olkaa hyvä!

1.  Annetaan jälleen uusi valtauksen loppumisen määräaika, ilmoitetaan, että siitä myös pidetään kiinni.  Kerrotaan myös, ketkä, armeija vai poliisi takaisinvaltauksen suorittaa.
2.  Kutsutaan ulkopuolisia, puolueettomia tarkkailijoita, mutta varsinkin venäläisiä tarkkailijoita mukaan takaisinvaltausoperaatioon.
3.  Kaupunki kerrallaan edetään päättäväisesti.   Aseita ei käytetä, ellei takaisinvaltaajia kohtaan niitä käytetä, tällöinkin käytetään enemmän lamauttavia kuin tappavia.  (Jokainen laukaus "oikeuttaa" venäläiset suojelemaan omiaan.)
4.  Kaikki kiinniotetut kirjataan.  Kun ukrainalaisille, so. Ukrainan venäläisille, on luvattu armahdus, menköön (ilman aseitaan) kotiinsa.  Toisen kerran tavatessa odottaa maanpetosoikeudenkäynti. Mutta venäläiset kirjataan venäläisten tarkkailijoiden läsnäollessa, pakataan busseihin tarkkailijat mukana, kyyditään lähimmälle raja-asemalle ja joko luovutetaan viranomaisille (tokihan Venäjä heitä rankaisee, ystävällismielisessä naapurimaassa mellakoineita, tai menettää kasvonsa) tai saatetaan rajan yli.  Luonnollisesti luovutetut ovat tämän jälkeen ei-toivottuja henkilöitä, joilla ei ole Ukrainaan mitään asiaa.

Aika yksinkertaista.  Mutta kun Venäjä ei tähän miinaan astu.
Venäjä ei lähetä pyydettäessäkään tarkkailijoita eikä muka usko toisten sanaa.  Ei Ukrainassa ole venäläisiä siis, eikä venäläisillä ole mitään osuutta fascistien aiheuttamaan mellakointiin!
Toisekseen Venäjä lietsoo mellakoita aina uuteen kaupunkiin, ja uudelleen jo puhdistettuihinkin.

1 kommentti:

Markku Aalto kirjoitti...

Neuvotteluissa on huomattavaa edistystä, Lavrov sanoi, että hallintorakennusten miehitys lopetetaan.
Saa sanoa, on taitava poliitikko: Ukrainan venäläiset eivät tottele Venäjän ulkoministeriä, vaan jäävät paikoilleen. Vika kun on ihan muualla, Ukrainan hallinto kun on laiton ja fascistinen...