maanantai 6. toukokuuta 2013

Pitäisi


Kaikessa päätöksenteossa konditionaali on ehdottomasti ja peruuttamattomasti lopetettava.
Konditionaali, esimerkiksi sanonnoissa tulisi, pitäisi, täytyisi, mahdollistaisi tarkoittaa kaiketi sitä, että päättäjä tietää, mitä pitää tehdä, mutta ei uskalla sitä oikeasti vaatia. Nahkapäätös, kaikki ovat tyytyväisiä, mitään ei tarvitse tehdä. Ihan yhtä pätevää kuin kirjataan ylös, tavoitellaan, pyritään. Kannattajat ovat tyytyväisiä, tuo se tietää, mitä pitää tehdä!

Pitäisi mennä siilaamaan komposti ja sekoittamaan mullaksi, tasoittelemaan nurmikkoa. Pitäisi ladata mullalla kukkalaatikot, kukkapenkki ja riippuvat puutarhat kesän tulla pihaan. Menenkin, jahka...

Pitäisi nostaa pihapolun kivet kaksi- kolme senttiä ylemmäs, ettei vesi seiso polulla. Mutta ensin pitäisi vohkia hyvää hiekkaa kivien alle. Kova homma, ihan pari ämpärillistä... (Pienin tilattava yksikkö esim. KTK:lta on puoli kuutiota, mihin se mahtuu?)

Pitäisi maalata ruosteenestomaalilla lasten kola, mutta varsinkin kottikärryt. Pienet apulaiset tulevat taas parin viikon päästä, ja kukas sitä nyt miesten töitä ilman asianmukaisia varusteita voi tehdä.
Maalaan, kunhan...

Laillisia syitä vetkuttaa on tietysti kylmä ilma aamulla, kosteus estämässä maalaamista ja ankarat työponnistukset muualla, so. ihan yksi päivä viime viikollakin ja tällä viikolla toinen.

Jotenkin on väärin lähteä pihatöihin, ennen kuin on juonut aamukahvit Ritvan kanssa, ja sittenhän pihalle asti ehtiikin vasta kymmenen jälkeen. Metsään ja suolle toki ehtii vaikka aamuviideltä, sehän on eri juttu.

Kummallisesti se kesä väkisin aina on pihaan tullut, vaikka pitäisi-asioita on joka kevät samaan tapaan venytetty. Maistuu kylmä juoma ja hyvä kirja tammen varjossa. Ja aikaa on.

Ei kommentteja: