sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Yskää ja kuumetta


Sairas, minä? Kyllä, en jaksanut edes enon hautajaisiin! Päiväkaisiin en juuri ole ulkona ollut, vain yskinyt ja kuumeillut ja nyt vielä nuhinutkin kotosalla. Perusimmuniteetti on häviämässä, pentujen räkätauditkin tarttuvat! Sentään jaksoin, joten kuten, kälyn synttäreille, hupakko on vasta 60.
Hienoin kevät menee ohi, enkä ehdi auttaa sitä.
(Onneksi olin vienyt lumia etupihasta kauemmas, hakannut ojat ja osan jäätäkin pois sementiltä. Jos olisin ollut kahta viikkoa aiemmin kipeä, meillä olisi kuuri ja kellari veden vallassa.)

Tulin Joutsenosta. Puolueen paikallisyhdistys järjesti luontotilaisuuden.
Mukana oli Mr. Ympäristövaliokunta Pentti Tiusanen sekä Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiirin hallituksen jäsen Juha Juuti.
Piti Juha sellaisen esityksen soista ja kuukkelikorvista (perusmuoto korpi, ei korva),että panee kesällä menemään Eräjärvelle, Kemppilän suursuolle tai Hanhisuolle.
Ja Pentillä oli omat tarinansa ja tuoreet tietonsa.

Ja olihan yleisöä. Oli ihan kolme ulkopuolista kuulijaa. Kaikki kunnia heille, ei ainakaan heidän vikansa ollut, jos muut eivät tulleet. Olisi tilaisuus ollut tulemisen arvoinen.
Ilmoitus oli lauantain lehdessä, iso olikin ja selkeä. Onneksi en ole maksaja.

Kuutostie on ilo ajella, huoletonta , monikaistaista, keskikaiteellista se on. Ja satasta saa mennä melkein Joutsenoon asti. Olikin jo aika, kun vuosia ensin ajettiin sumpussa, sitten oli työmaarajoituksia ja kiertoteitä lähes koko matkalla.
Mutta on se kumma: nyt tuntuu niin kivalta, vaikka etukäteen noin massiivista remonttia vastustinkin - vastustaisin samoin perustein yhä. Leveäkaistatie olisi riittänyt.

Uusi asfaltti näyttää talven kovuuden ja luonnon voiman. Juuri tehty tie on monin paikoin jo paikkauksen tarpeessa, yhden talven jäljiltä. Tiedän: asfaltin teko on tasapainoilua useiden ominaisuuksien välillä, lujuus on niistä vain yksi. Pitää olla kulutuskestävyyttä, ei saa olla liukasta sateellakaan, vierintävastuksen tulee olla pieni. Mutta silti...

Sitä kuutostietä pääsee sitten taas hautajaisiinkin seuraavalla viikolla. Toiseen suuntaan, nyt Malmille.

Kuva ei ole Kemppilästä vaan Hämmäauteensuolta.

Ei kommentteja: