keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Matkalla


Maa hikoilee kauan odotetussa helteessä. Ja juuri tämän helteen valitsimme ajaaksemme ilmastoimattomalla autolla Helsinkiin, läkätys suoraan silmiin ja mahaan.
Kuka vielä väittää, ettei italialainen auto ole lämmin?

Yksi yö toipumista ja toisella autolla Turkkuseen, nyt seurana pieni poika. Moottoritie, ilmastointi, ei ruuhkaa, ei muuta aikataulua kuin se, että urheallakin pienellä miehellä on kestävyysraja,syliin kun autossa ei pääse.

Monta päivää seurustelua, kuumia öitä, ruoka- ja unirytmin siirtoa, väkijoukkoja,uusia ihmisiä. Miten se Leo jaksoi? Auttoikohan se, että ajettiin mihin vain,taas yllättäen löytyivätkin jo tutut (toisella autolla tulleet) ihmiset. Vai olisiko ollut niin paljon tutkimista ja mielenkiintoista: kukka on kova sana, samoin keskiajan markkinoiden liehuvat vaatteet, meri, portaat.
Keskellä markkinoitakin poika jaksoi, eikä pelännyt tosi lähellekin pakosta tulevia ihmisiä. Onkohan ihminen luonnostaan tällainen sosiaalinen eläin vai kasvatammeko me hänet sellaiseksi luomalla esomerkiksi tuollaisia markkinatilanteita...

Silmä kovana poika seurasi pikkuserkkujen sänkypomppuja, eikä lapsia tarvinnut vierastaakaan hetkeäkään. Lelu-isotäti ja Aaape taas eivät tungekaan heti liian lähelle, sai rauhassa sopeutua ja tutustua. Ja taas vaari katsoi Turkua, Naantalia,
kesämökkiä enemmän lapsen silmien kautta, eikä kokemus ole paha nytkään: omaakin aikaa toki jäi. Ja aamut ovat meidän ukkojen Turussakin. Aape on samanlainen aamuihminen kuin minäkin.

Kiva,että toipilas jaksoi - jaksoiko. Kiitos hänelle.

Joo, sitä yksiväristä, siistiä, hillittyä lyhythihaista kesäpaitaa on turha etsiä
Turustakaan. Yhdessä kaupassa jo olen arvellutkin, että ensi kesänä tangot notkuvat tämänvuotisia pastelleja, ruutuja ja raitoja, joita kukaan ei osta nyt. Enkä osta ensi kesänäkään.

Kotona odotti palanut nurmikko. Toipuu se, aina on toipunut. Jos olisi kesämökki, miten siellä voisi olla pitkään, kun piha pitäisi kaupungissakin hoitaa, nytkin, parin päivän reissua varten, piti olla kastelija ja postin sisäännostaja.
Olen kastellut,sitä paitsi satoi viisi tippaa ristiin, niin että pihalla on kuin huonosti lämmitetyssä saunassa. Kuumako? Eilen mitattiin täällä 30, ja nyt on jo yli 25.

Ei kommentteja: