tiistai 8. toukokuuta 2012

3 vuotta


Leo on iso poika. Leo on mies!
Leo leikkii roolileikkejä (varsinkin) autojen kanssa. Hän osaa polkea kolmipyörää (työntöapua tarvitaan), ohjata sitä. Monenlaiset syy-seuraussuhteet ovat varsin selvät. Osataan tekoitkeäkin ja kehittää raivari.

Ihan kaikkea ei mieskään sentään osaa. Ehkä eniten hakusessa on syöminen. Kätisyydestäkään ei vielä voi varma olla, mutta haarukkaan pala useimmiten eksyy nyrkillä laitettuna. Ja on se sellainen Ronkeli-Reino, että luulisi nälkäkuoleman olevan edessä. On kesä aikaa harjoitella - no, ei se tarha kyllä valmista odotakaan.

Leo osaa, vaari alkaa oppia. Meillekin kotiin on Leo (ja Otso siivellä) tullut vaikka miten: tänään viimeksi hankin sadevesisaavin, porasin hanareiän ihan "väärään" paikkaan, että pikkumiehet voisivat ihan itse ottaa vettä siitä tarpeelliseen kukkienkastelutyöhönsä. On pyöränistuinta, potkukelkkaa,uima-allasta.

Maailmaa katson nyt niin, mikä pieniä poikia kiinnostaisi, miten poikien kanssa mihinkin pääsee, missä piilee vaara. Rattaat, kolmipyörät, juuri ja juuri kävelevät bongaan kaikki ja luontevasti jututan mammatkin.

Tulee kesä. Tulevat pojat oljamiin Mummolaan. Täytyy istuttaa sitä kasteltavaa.


Tervetuloa kesä. Ja pojat.

Ei kommentteja: