keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Marja-aikaan politiikkaa

Herra Kokkari ihastutti jälleen. Totesi, että huonosti asiansa hoitaneiden euromaiden näin tukeminen on EU:n peruskirjan vastaista ja siis laitonta.
Jo aiemmin Niinistö oli täysin puolueen toimista ja kannasta irrotellen vaatinut yhteiskuntavastuuta pääomalta.

On se hienoa: kun Niinistö irrotetaan ajankohtaisesta politiikasta ensin puhemieheksi ja sitten irti päivänpolitiikastakin, hän saa sanoa ihan järkevääkin, eikä Kokoomus edes muodon vuoksi ärähdä ja puolusta hallitusta ja edellistä hallitusta.
Hm.
Yhtä jyrkkää olisi vasurin sanoa, että tuloeroja on kasvatettava ja arvonlisävero tai muu tasavero olisi oikein.

Olisiko presidenttipeliä?

Mikä estää muita ehdokkaita/ehdokaskandidaatteja olemasta viisaita? Johan Paavo
(ei So What) julisti Pohjolan talousliittoa ja kruunun olevan parempi valuutta meille.
Miksi kansa ei usko, miksi Keskustassa ei riemu repeä?
On aika vaikea varmaan tukea tällaista parasta ja ainoaa vaihtoehtoa oikeiston yhteiseksi ehdokkaaksi.

Haavisto on hiljaa - viisaasti. Biaudet? Det förstår jag inte.
Soini sanoo kyllä, aivan liikaakin, kansaan menee, mutta missä ovat toimet?

Kyllä Keskustalla olisi vielä muitakin ehdokkaita, esimerkiksi valtakunnanoikeudessakin ollut koijari, lautakasallaan istuva naistenmi-mies tai urkkijapääministeri. Todelliset vaihtoehdot ovat kieltäytyneet,realistit.
Itse olisin jotenkin pitänyt Maria-Kaisa Aulaa ihan fiksuna, joskaan en todellisena Niinistön kilpailijana.

Kun Iso-Paavo on kerran yhdeksi kaudeksi tarjolla, meillä olisi vasurella oikein hyvä aika samanikäinen ehdokas myös. Ja mikä parasta, lappeenrantalainen. Ei pahaa sanomista. Asiantuntemusta ihmisasioissa, so. sosiaali- ja terveyspuolella, kansaivälistä kokemusta europarlamentaarikkona jopa.

No Outihan se siellä - onko kukaan edes kysynyt?

Lisäilen tässä 10. syyskuuta vähän Paavoasiaa.
Kun määräaikaan mennessä ei tullut halukkaita Keskustan ehdokkaiden esivaaliin, kukapa se siellä onkaan ainoana ehdokkaana.

On siinä Kepulla tilanne.
Pitää joko alkaa kehua sitä, joka on jo heitetty sivuraiteelle, jota ei oteta tosissaan, joka itsekin on ottanut rajuja irtiottoja puolueen linjasta.
Tai on, vastoin omia päätöksiä, löydettävä vielä se todellinen musta hevonen ennen ylmääräistä puoluekokousta. "Kuka vain, kunhan ei Paavoa" ei kelpaa linjaksi, kun vielä moni piiri tukee häntä.

Kepu ei mitenkään nykyisessä alennuksessaan voi suoraan ilmoittaa tukevansa Niinistöä, vaikka tämä tietyssä mielessä olisi järkevääkin.
Se säästäisi valtavasti rahaa, se avaisi mahdollisuuksia presidentin kautta, vaikka hän ei "oma" olisikaan. Mutta nyt Keskustan on pakko, pelkästään oman uskottavuutensa takia, käydä tosissaan ja voimalla vaalikampanjaa.
Ja kenen hyväksi...

Ei kommentteja: