keskiviikko 10. elokuuta 2011

Rahasta en mitään ymmärrä, mutta...

Lapsi alkaa koulun. Lapsi jää (onneksi useimmat eivät jää) useimmiten auton alle joko kodin tai koulun lähellä olevalla suojatiellä. Mielekäs, ei toki järkevä johtopäätös on, että suojatietä ei siis tule käyttää...
Toinen johtopäätös on valistaa ja syyllistää lasta, valvoa, opastaa - oikea syntinen
valvottava toki olisi autoilija.
Aivan samaa logiikkaa käyttäen ei missään nimessä saa mennä sairaalaan. Useimmat kuolevat nykyisin sairaalassa. Tai ei ainakaan kannata mennä sänkyyn, sänkyyn kuolevat lähes kaikki, poislukien onnettomuuksien tai sodan uhrit.

Järjetön parallelli löytyy politiikasta monellakin tapaa. Kun esimerkiksi demokraattien, so. Obaman kaudella, talous on kuralla, republikaanit lisäävät kannatustaan.
Mitäpä väliä sillä, että republikaanit ja heidän taustansa, so. talouden mahtitekijät ovat ihan itse sotkeneet asiansa, lainanneet ja lainoittaneet, jakaneet ja ottaneet ahneuksissaan lainaa aivan liian löysäkätisesti. Ziljoona fantastiljardia (Roope Ankan rahayksikköjä) velkakattoa - painetaan dollareita lisää?

Euroopassa on jo aiemmin tapahtunut aivan samanlainen oikeiston käsittämätön nousu. Pääoma, so. oikeiston taustavoima, sotkee asiansa, vallassakaan olevalla vasemmistolla ei ole nappuloita hoitaa niitä. Kansa pannaan maksumieheksi ja kas, koko mantereen yli pyyhkäisee oikeistolaisuuden aalto. (Ja omaan pesään käpertyneiden hypernationalististen populistien nousu myös, mutta se on toinen juttu se.)
Näinhän on Suomessakin. Näin on EU:ssa. Ja hulluinta on, että kansa on yhä maksumiehenä, mutta sehän on sen vasemmiston syytä, sehän sen aloitti...
Ja nyt pitää olla hallituksessakin koko kirjo, jotta voidaan sanoa, että itse olitte leikkaamassa, itse korotitte veroja.

Tarvitaan Norjan verilöyly, että politiikka alkaa taas kiinnostaa nuoria.
Väärin: nuoriso on aktiivista, mutta aktiivisuus kanavoituu eri reittejä kuin jähmeissä puolueorganisaatioissa.
Vasemmistonuoret ovat ollet nousussa jo kauan, samoin Kokoomusnuoret. Kepu ja Demarit saivat piikkinsä Norjan kauheuksista. Vihreät saavat citystä kannatusta ja homokeskustelu toi kristillisille apuja. Mutta yleisesti poliittiset nuorisojärjestöt ovat(olleet)poissa muodista.

Nyt olisi aika keksiä todellinen vaikutusmahdollisuus ja purkaa nuorison idealismi ja ehdottomuus oikeaan suuntaan. Oikea voisi vaihteeksi ollakin vasen, ainakin silloin oikea olisi myös oikeudenmukaisuutta.

Ei kommentteja: