perjantai 18. maaliskuuta 2011

Keittiö uusiksi



Mikko muutti. Mikko tarvitsi laatikot.
Laatikoita on tietenkin rajallinen määrä, ja kun Mikko ei saanut heti asuntoa, vaan hyyräili kaverin nurkissa (Kiitos, Lea, olet Mikon elämässä iso tekijä taas kerran!),
laatikot olivat lastissa ja ihan muualla kuin meillä, osa Mikkelissä, osa Korsossa.

Kaapit piti tyhjentää. No ei, ei tavara kerrallaan kannettu pois remontin tieltä - Tiinalla ja Manulla oli onneksi aika monta meijerinlaatikkotyylistä, tanakkaa, pinottavaa laatikkoa. Ja Osa omistakin palasi muuttomatkaltaan.
Ja tyhjennys alkoi. On käsittämätöntä, kuinka paljon kauan samassa asuneilla on sitä omaisuutta. No joo, on paremmatkin lautaset, monenlaisia laseja, koneita, laitteita, useita aterinsarjoja. Fyysisenä työnäkin tyhjennys on ankara ponnistus, saati logistiikka- ja sijoitteluongelmana.

Nyt olemme joka huoneessa leirillä, joka paikassa on tilapäisesti laatikoita, edestä siirrettyjä huonekaluja, kodinkoneita.
Ei ole hellaa, tiskipöytää, mutta onhan mikro ja lavuaari ja iso teräsallas jopa.

Takkahuone on huoltokeskus, siellä on pirttipöytä ja yksi pitkä penkki. Välinelaatikosto on menossa uusiokäyttöön ja palvelee omass virassaan takkahuoneen ahtaudessa, samoin kattilavaunu. Ahdasta on, on laatikoita, imuri töröttämässä tiellä myös.

Kodinkoneet ovat Ritvan työpöydän alla. Ja laatikot ovat päällekkäin, peitettyinä, kun pöly lentää. Mitä olikaan missäkin, tai vielä useammin: - Missä olikaan se ...?

Purkutyö oli kivaa, ei ammattitaitoa tarvinnut. Muutaman pistorasian ihan itse jouduin ottamaan irti. Paras vävyni irrotteli pesualtaan, vesikalusteet ja tiskikoneen.

Osan kaapeista asentelin kuuriin. Alakaapit ja laatikostot pääsevät osin myös uuteen palvelukseen samaan paikkaan.

Pääsin lakkaamaan kattoa ja maalailemaan seiniä. No tietysti unohtui, että mikron takaa pitää maalata, vaikka muuten se seinä jääkin kaapiston taakse - sutaisin aamulla kiireesti ennen sähkömiehen tuloa.

Vaikka asentaja-Heikki tekee suuremat sahaukset ja höyläykset pihalla, hienoa pölyä, johdonpätkiä, lastuja, suojatarroja kulkee jaloissa. Minkäs teet, kengänpohjissa kulkee tavara ja puru ulkoakin, kun ne ovat märät.

Ällistyttävää oli, miten sujuvasti ja ammattitaidolla tavara tuli sisään.
Asentaja tuli sovittuna aikana ja on ammattimies, sitä paitsi mukava tyyppi. Sähkäri on melkein tuttu, tuli heti myös. Putkipojatkin saavat kohta tiskikoneen ja hana- ja viemäriasennukset kohdilleen.

Mutta ainahan paratiisiin käärme pitää saada:
Toinen kivitaso olikin leikattu aivan väärin (kuva), liesitaso ja kivi ovat väliaikaisesti paikoillaan, kunnes uusi kivitaso saapuu. Kallis virhe, muttei meille: mitat otti HTH, ja kun tasossa ei niitä mittoja ole noudatettu, tappion kärsii kai sitten kivifirma. Mutta vielä pitää asentajientulla laittamaantaso ja liesitaso uudelleen, ja viivästys harmittaa.


Nyt pelaa hella, nyt on valot, tiskikone toimii, vettä saa. Voisi ottaa vaikka pienet sen kunniaksi - vaan kun muista, missä se Rellupullo on...

Ei kommentteja: