torstai 13. elokuuta 2009

Pakkolomaa metsästä?


Pullot alkavat loppua. Tarkoittaa sitä, että alkaa säännöstely: pulloja täytyy varata pian alkavalle omena-viinimarja-puolukkasesongille, ja vaikka varjopusikoiden vatukat vasta kypsyvät, niitä ei kerätä enää ainakaan mehuksi. On tarpeeksi puhdasta vattumehua sekä mustikka-vadelmamehua. Pakaste pursuaa metsämansikkaa ja vattua ja hilloa menee vain rajallinen määrä. Mihin ne karpalot?

Urhoollinen vaimo sukelsi siivoamaan vaatehuoneen ja pitihän tuohon tuskaan osallistua minunkin. Oli aikakin. Mutta tämän jutun kannalta on oleellista, että eläissäni ei minun tarvitsisi suppilovahveroita kerätä: reilut 150 litraa on kuivattuna. Mitä minä teen syksyllä? Juoksen metsiä ja vain katson? Ei tule kauppoja: pelkkä hirvikärpänen ei oikein riitä metsäiloksi.

Koulun alku antaa muutakin tekemistä kuin saalistusta metsässä, olen menossa leirikouluun
ja urheilukilpailuihin mukaan. Saa nähdä, tarvitaanko sikaflunssasijaiseksi?

Tänään menen tarhan papaksi, ehkä sinne voi jo mennä, ehkä ryhmäytyminen ei enää tässä vaiheessa häiriydy pahastikaan?

Hassua, kuinka sateet alkavat taas kerran merkiksi koululaisille työn alkamisesta. Vai alkavatko? Ainakin ensimmäisiä haapasieniävoi jo löytää, kantarelleja sen sijaan pitää taas odotella, kun ne välillä kuivuivat.

Mutta eläkeläinen jaksaa odotella.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voisit niitä marjoja ottaa ainakin pari kuivurillista äiteelle ja pojalle sotkettavaksi murojen ja myslien (mistä muuten tulee tavan näppiksellä se saksalainen versiö "y") sekaan. Ja jos fiksu olet niin toki myös itsellesi puuron koristeiksi. Siis jos todella ootta kaikki pullot saaneet jo täytettyä.