sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Vappupuheesta virittyneenä

Jos tarkastelee vaalikoneita ja ehdokkaiden vastauksia kysymyksiin, saa hämmästyttävän näköistä tietoa. Useimmissa kysymyksissä, puolueista riippumatta, vastaukset antavat olettaa, että ehdokas ajattelee vasemmistolaisesti, so. on ns. pienen ihmisen puolella, tuloeroja vähentävä, palveluja parantava, yhteisöllinen, sosiaalinen. Luulisi siis Suomen olevan varsinainen onnela - kuitenkin puolueiden käytännön toimet ja ns. todelliset linjat johtavat juuri päinvastaiseen suuntaan.

Kysynkin siis:
1. Johdettiinko taas äänestäjää harhaan tietoisesti? vai
2. Tiesikö vastaaja edes puolueensa todellisen linjan?
3. Ovatko puolueet todella muuttamassa tavoitteitaan vastausten suuntaan?
4. Ajatteliko vastaaja lainkaan puoluettaan, halusi vain miellyttää monia.
5. Ovatko puolueet todellakin niin tasapaksuja, että oikeasti tarvitaan Persuja?

On hienoa olla aidosti tavoitteissa mutta myös toiminnassa näiden vasemmistolaisten arvojen puolella. Olemme vasemmistoliittolaisina ainoita! Eräänä päivänä muutkin hoksaavat, että harteillamme ei istu kommunismin apinaa, meitä tai aatetta (mitä se on?) ei tarvitse pelätä, kun oikeasti itsekin on samaa mieltä?

Toinen asia on vasemmistopuolueiden steriiliys ja ilmiselvä puheen siistiminen tahallaan tai huomaamatta.
Ilmeisesti kommunismi on niin suuri mörkö, että ei uskalleta käyttää perinteisiä työväenpuolueiden ilmaisuja edes. Varovaisesti joku sanoo vielä toveri, mutta kukaan ei puhu proletariaatista, luokkataistelusta, työläisestä, vääryydestä, riistosta, solidaarisuudesta...
Kyllä,ajat ovat muuttuneet. Mutta silti esimerkiksi palkansaaja on pliisumpi sana kuin työläinen. Eivätkä asiat kadonneet ole, ovat entisestään paisuneet ja kansainvälistyneet ja saaneet hyviäkin uusia nimiä.

Uskonpa, että kyse on pitkästi samaistumattomuudesta. Vaikka palkka tai eläke (tai...) onkin pieni, silti koemme, kuvittelemme olevamme jotakin muuta kuin proleja.
Tai ainakin kuvittelemme.
Mikä tarkoittaa, että myös äänestetään omaksi vahingoksi, yhä kauemmas arvoistamme.
Tai, mikä vielä hullumpaa, annetaan toisten päättää puolestamme eikä edes äänestetä.

Hyvää vappua!

Ei kommentteja: