keskiviikko 3. elokuuta 2022

Ei tarvitse kylvää, ei kyntää

 Sadetta yöllä.  Tai pelkkä aamukaste, aivan sama: kaikki on märkää.  Horsmat, pitkät heinät, puskat laamivat kulkijan märäksi ainakin koko lahkeen mitalta.  Joskus kastuu kaikki, esimerkiksi kun polulle ulottuu märkiä pensaita tai havuja.  Jopa hihat kastuvat, jos olet keräilyasteella.

Ilma on sakeanaan pörräävää, inisevää, pientä ja suurta, jotka haluavat sinun vertasi.  Alkukesän pikkuhyttynen on isoa keskikesällä, mäkärä vie sinusta ihopaloja alkukesästä, paarma kiusaa sinua kilpaa ison hyttysen kansssa keskikesällä ja polttiainen aloittelee hirvikärpäsen kanssa samoihin aikoihin kilpailun isoimmasta piinasta.

Susia on nähty parhaalla alueellasi.  Menenkö kaveriksi?  Kyllä, marjat houkuttavat, juuri nyt vatut. Enkä ole mitenkään ainoa, lähes kaikki marjapaikkani ovat monen muunkin tietämiä.  Sienipaikat on hakattu pilalle kymmeniksi vuosiksi, ja Venäjän puun tuonnin loppuminen vie loputkin vanhat metsät?  Hakkuurytö ja varsinkin ensiharvennettu metsä ovat vaikeakulkuisia.  Polut häviävät, ja on haastavaa löytää vanhan tutun polun pää hakkuuaukeaan laidasta.  Kiertoteitä tulee esimerkiksi hakkutyömaan tai varsinkin ratatyömaan takia kilometritolkulla.

Voi meitä poloisia? No ei, enpä tiedä montakaan parempaa keinoa päivänavaukseksi kuin juuri tuon kaltainen metsäreissu.  terveesti haasteista väsynyt on  - niin, terve!

Ei kommentteja: